Előfizetői tartalom

Lebuktak a hibrid autók: sokkal jobban szennyezik a környezetet, mint a gyártók állítják

MTI
A BMW, a Renault és a Peugeot plug-in hibrid autói sokkal jobban szennyezik a környezetet, mint a gyártók által megadott értékek, különösen a BMW 3-as sorozata, amely több mint háromszor annyi káros anyagot bocsát ki, mint a hivatalos adat – ez derült ki abból a tanulmányból, amelyet a Grazi Műszaki Egyetem kutatói végeztek el egy hordozható tesztrendszerrel, városban vezetve az autókat.

Íme, a kellemetlen eredmények A Guardian szerdai cikkéből kiderült: a népszerű, külső hálózatról tölthető plug-in hibrid autók jóval több szén-dioxidot bocsátanak ki, mint amennyit a gyártók hivatalos méréseikben állítanak. Ez onnan derült ki, hogy a Transport & Environment (T&E) nemzetközi civil szervezet megbízta a grazi egyetem kutatóit, és ők a laboratóriumi körülmények...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés