Előfizetői tartalom

Folytatódik az indiai milliárdos cégbirodalmának összeomlása - Már a tőzsdei lét is veszélyben?

Portfolio
Az előző két kereskedési nap eseményei alapján rövid időre úgy tűnt, megállhat az Adani-csoport részvényeinek esése, miután többek között olyan intézkedésekkel igyekeztek megnyugtatni a befektetőket, mint például a hitelek visszafizetésével és az adóssághányad csökkentésének ígéretével. A csoport dolláradósságának csökkenése olyan vevőket vonzott, mint az Oaktree Capital Management és a Davidson Kempner Capital Management. Csütörtökön azonban ismét mélyrepülésbe kezdtek a vállalatcsoport részvényei, miután az MSCI bejelentette, hogy felülvizsgálják a csoporthoz kapcsolódó, nyilvános piacon forgalmazható részvények mennyiségét, emellett pedig a francia energiaóriás Total Energies is bejelentette az Adaniékkal közös, több milliárd dollár értékű zöld hidrogén projektjét – írja a Bloomberg.

A csoport tőzsdén jegyzett vállalatai közül az anyacég Adani Enterprises részvényei a napon belüli mélyponton 20 százalékos mínuszban is voltak, a csoport összesített piaci vesztesége pedig már a 117 milliárd dollárt is elérte. A történtekkel kapcsolatban Vikas Gupta, a mumbai OmniScience Capital vezető befektetési stratégája szerint a jelenlegi bizonytalan, és aggodalmakkal...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái