Előfizetői tartalom

Minden eddiginél több autópálya-matrica fogyott tavaly Magyarországon

MTI
Minden eddiginél több autópálya-matrica fogyott a 2022-es évre, a díjköteles gyorsforgalmi utakat használók csaknem 15,1 millió darab úthasználati jogosultságot vettek 97 milliárd forint értékben, 13 százalékkal többet, mint egy évvel korábban, és az útdíjakból befolyt bevétel is rekordra, 452 milliárd forintra emelkedett - közölte a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt.(NÚSZ).

Részletezték, hogy az útdíjbevételek csaknem négyötöde a teherautók HU-GO elektronikus útdíjrendszeréből származott. A NÚSZ Zrt. adatai szerint a megtett úttal arányosan fizetendő e-útdíj-bevétel tavaly meghaladta a 355 milliárd forintot, egy év alatt 12 százalékkal nőtt. A megszolgált útdíj több mint 54 százalékát külföldi felségjelzésű 3,5 tonna megengedett...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés