Előfizetői tartalom

Ötpontos terv született a geotermikus energia magyarországi fejlesztésére és megalakult a klaszter is

MTI OS
Széleskörű szakmai és társadalmi konszenzus mutatkozik abban, hogy a geotermikus energia minél szélesebb körű hasznosítása elengedhetetlen hazánk energiaszuverenitásának megerősítéséhez - jelentette ki Biró Marcell, a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatóságának (SZTFH) elnöke a mintegy húsz szakmai szervezetet tömörítő Magyar Geotermikus Klaszter csütörtöki alakuló ülésén.

A SZTFH közleménye szerint az elnök kiemelte, hogy felértékelődik a saját magunk által megtermelhető energia, mint például a geotermikus energia. Rámutatott: nincs egy kizárólagos megoldás, több kisebb, vagy nagyobb energiaforrás együttesen biztosíthatja hazánk energiaszuverenitását. Magyarország közmondásosan jó geotermikus adottságokkal rendelkezik, és bár az elmúlt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés