Előfizetői tartalom

Megszólalt a debreceni akkumulátorgyár kínai anyacége: nem fogjuk rombolni a környezetet

Portfolio
„Távolról sem vagyunk környezetrombolók”, hiszen az akkumulátor gyártási tevékenységet zárt, megfelelően szigetelt épületekben fogjuk végezni, így a tevékenységből nem várható talaj- és talajvízszennyezés – hangsúlyozta az Indexnek küldött válaszaiban a kínai CATL, amely Debrecenben épít fel egy gigantikus gyárat, amellyel 100 gigawattórás kapacitást hoz létre a jelenlegi 40 gigawattórás teljes magyarországi akkumulátor kapacitás mellé.

A kínai anyacég jelenleg a magyarországi környezetvédelmi engedély benyújtásán dolgozik, a debreceni gyáregységben az akkumulátorokhoz szükséges cellákat és különböző modulokat is előállítanak majd, és az első létesítmények három éven beül készülhetnek el. A válaszok alapján az látszik, hogy a lítium-ion akkumulátorok előállításához számos ásványi nyersanyagra...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés