Előfizetői tartalom

Megszólalt a neves pénzember: hatalmas összeomlás jöhet, ide érdemes most menekülni

Portfolio
A tavalyi évben az orosz-ukrán konfilktus árnyékában a magas energiaárak, a 40 éves csúcson lévő amerikai infláció, a végeláthatatlannak tűnő kamatemelések következtében egyre csak erősödő dollár tartották leginkább rettegésben a befektetőket, az elmúlt hónapokban azonban jócskán javultak a kilátások: mérséklődtek az energiaárak, tetőzhetett az infláció, és a Fed is jócskán lassított kamatemelési tempóján. A felsoroltaknak köszönhetően tehát nem meglepő, hogy erőteljes ralin vannak túl a vezető részvényindexek, a nemesfémek, valamint a kriptovaluták is, azonban akadnak bőven olyan jelek, amelyek elbizonytalanítják a befektetőket, ilyen például a főként a technológiai szektoron végigsöprő elbocsátási hullám is, mellyel kapcsolatban nem fogta vissza magát a nagy megmondásairól híres Robert Kiyosaki sem, aki továbbra is kifejezetten pesszimista az előttünk álló időszakot illetően.

Nem egyszerű a helyzet Az elmúlt hónapok erőteljes tőzsdei visszapattanását követően egyes piaci szereplők már úgy gondolták, hogy a kedvező inflációs adatokat követően hamarosan nemcsak, hogy megállhat, de el is kezdheti csökkenteni a kamatokat a Federal Reserve. Ezen feltételezéseket tovább erősítette, hogy Jerome Powell a legutóbbi, február elején tartott kamatdöntő...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés