Előfizetői tartalom

Nagy esemény a Dunaferrnél: újraindult az egyik kohó, jó néhány hónapra garantált a működés

Portfolio
Hétfőn 14.30 órakor újraindulhatott a november elején leállt 2-es számú nagyolvasztó a Dunaferr üzemében, és sikerült mind technikailag, mind műszakilag a helyes útra terelni a cég működését. A szükséges szenet a brit Liberty Steel biztosította üzemeltetési szerződés keretében -  hangzott el a Gazdaságfejlesztési Minisztérium mai sajtóeseményen. Négy év alatt több mint 200 milliárd forint veszteséget halmozott fel a cég.

Felforgatja a kormány a lakásbiztosítási piacot Decemberben kiderült, hogy az augusztus 8-án leállított egyik kohó nem indítható újra a Dunaferrnél (ennek legalább 10 milliárd forintos költsége lenne, a beruházás egy esetleg új tulajdonos döntésének a függvénye), a november 8-án leállított kohóé viszont igen - mondta Fábián Gergely államtitkár. Emlékeztetett, hogy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés