FONTOS Kiderült, pontosan mennyi pénzt kap novemberben egy átlagnyugdíjas
 
Előfizetői tartalom

Kiadta a NAV a figyelmeztetést, ami sok magyar befektetőnek fájdalmas lehet

Portfolio
Idén év végével a gyakorlatban is megszűnik a kettős adóztatás elkerüléséről szóló egyezmény az Egyesült Államok és Magyarország között, ami fontos negatív következményekkel jár a két ország közötti tranzakciókban – adta ki a figyelmeztetést a NAV. Mindez például azt jelenti, hogy komoly plusz adóteherrel szembesülnek majd azok a magyar pénzügyi befektetők, akik az amerikai részvénytőzsdéken kereskednek, így lényegében ki is záródhatnak az amerikai piacokról. Emellett a cégek adózása terén jelentős hátrányok jöhetnek az amerikai-magyar relációban. A Portfolio megbízható és friss információi szerint ugyanis a magyar kormány eddig semmilyen hivatalos tárgyalást nem kezdeményezett az Egyesült Államokkal azért, hogy a megszűnőben lévő egyezménynek például a magánszemélyekre vonatkozó ágát megmentse, illetve egy új keretrendszerről állapodjon meg, ami a lejáró egyezmény helyébe lépne jövő év elejétől.

Kiadta a figyelmeztetést a NAV A globális minimumadóval kapcsolatos huzavona miatt tavaly július 8-án az Egyesült Államok azt a döntést hozta, hogy felmondja a Magyarországgal még 1979-ben között, a kettős adóztatást elkerülő egyezményt. A NAV a közleményében rögzíti, hogy „az Egyezmény 2023. január 8-val felmondottnak tekinthető, azonban annak rendelkezései az adó...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái