Előfizetői tartalom

Megtéveszthette a piacot, 5 millió forintra bírságolt egy magánszemélyt az MNB

Portfolio
Ötmillió forintos piacfelügyeleti bírságot szabott ki az MNB egy magánszemélyre tiltott manipulációnak minősülő tőzsdei kereskedése miatt, miután a magánszemély gyors ütemben, nagy volumenben értékesítette a közleményben nem megnevezett kibocsátó részvényeit, ami nyomán félrevezető kép alakulhatott ki a befektetőkben az értékpapír forgalmáról, valamint keresletéről.

A beszerzett bizonyítékok alapján az MNB megállapította, hogy a magánszemély a vizsgált napon – állítása szerint meghatározott összeg felszabadítása és egyéb befektetés céljából – rövid időn belül, alig egy óra alatt nagy volumenben adott el a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) egy Prémium tőzsdei kategóriába tartozó részvényből. Bár az érintett részvény adott...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés