FONTOS Itt vannak a friss számok - Drága a magyar benzin?
 
Előfizetői tartalom

Jobb lesz felkészülni az új közlekedési trendekre

Portfolio
Kerékpár, autómegosztás és IoT – ezek lehetnek a közlekedés legfontosabb trendjeit 2023-ban a GreenGo közleménye alapján. Egyes statisztikák szerint egyre többen gondolják úgy, hogy felesleges sok millió forintért olyan gépjárműveket birtokolniuk, amik átlagosan napi egy órát vannak használatban. Ezzel párhuzamosan a kerékpárforgalom pedig nagy növekedés elé néz a világ nagyvárosaiban. A trendek azt mutatják, hogy egyre közelebb kerülünk ahhoz is, hogy pillanatok alatt javaslatot kapjunk egy applikációtól az összes közlekedési eszközök ideális kombinációjáról például egy útvonattervezés során. A dolgok internete (IoT) a jövőben több milliárd eszközt köt majd össze az okostelefonoktól a fűtési rendszereken át az autókig.

A Kantar piackutató vállalat tanulmánya szerint a világ nagyvárosaiban 2030-ra 46 százalékra fog csökkenni a jelenlegi 51 százalékos személyautó-használat – a legoptimistább prognózisok szerint továbbra is ez fogja meghatározni a városi közlekedést. A közel 50 százalékos piaci arány mellett azonban számos olyan változás is prognosztizálható, ami alapjaiban fogja felforgatni...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés