Előfizetői tartalom

Rekordbevétel a Magyar Telekomnál, nagyot ugrik az osztalék

Minden szinten az elemzői várakozásokat felülmúló számokat közölt szerdán piaczárás utáni publikált negyedik negyedéves gyorsjelentésében a Magyar Telekom, és több tekintetben a menedzsment korábban kitűzött 2022-es céljait is felül tudta teljesíteni a vállalat. A vezetőség frissítette az idei és a jövő évre vonatkozó célkitűzéseit, ami idén mérsékelt, de jövőre már dinamikus növekedéssel számol. A pénzügyi év lezárultával a hazai távközlési vállalat közzétette részvényesi javadalmazási javaslatát a 2022-es év eredményei után, ami a tavalyihoz képest kétszeres, 30 forintos részvényenkénti osztalékot ígér.

Mennyi lesz az osztalék? Osztalékpapírként a Telekom befektetőit leginkább foglalkoztató kérdés, hogy mennyi osztalékot fizet a vállalat, különösen a tavalyi csörtét követően. A negyedéves gyorsjelentéssel egyidőben, az éves számok ismeretében a Magyar Telekom ma bejelentette a 2022. évi eredmények után javasolt részvényesi javadalmazást: A társaság a módosított...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés