Előfizetői tartalom

Földrengés Magyarországon: ki fog csődbe menni, ha bekövetkezik a katasztrófa?

Több tízezer halott, összedőlt épületek százai: ezt okozták a rendkívül nagy erejű földrengések Törökországban február elején. Valószínűleg sok magyar elgondolkodott azon, hogy mi történne, ha egy hasonló mértékű katasztrófa pusztítana Magyarországon. A jó hír az, hogy nem valószínűsíthető egy 6,5-ös értéknél nagyobb földrengés hazánkban, ráadásul ha már megtörtént a baj, a lakásbiztosítások is segíthetnek. Egy hatalmas katasztrófa esetén viszont az is előfordulhat, hogy nagyobb a kárösszeg, mint a biztosító tartaléka, ekkor a viszontbiztosítókra támaszkodnak. A földrengés elleni biztosítási fedezetekről az Uniqa kárrendezési igazgatóját, Vereczki Andrást, és a K&H Biztosító vezérigazgató-helyettesét, Kaszab Attilát kérdeztük.

Biztosítás 2023 Erről is szó lesz a Portfolio közelgő Biztosítás 2023 konferenciáján, érdemes regisztrálni a rendezvényre! Információ és jelentkezés Február elején egy rendkívül nagy, a Richter-skálán 7,7-es erősségű földrengés rázta meg Törökországot. Az összedőlt épületek következtében...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés