kereskedő deviza trader currency
Üzlet

Kisebb esés volt az amerikai tőzsdéken szerdán

Portfolio
Nap végére visszahúzták a vezető amerikai részvényindexeket, így csak kisebb eséssel zárták a napot szerdán.

Kisebb felpattanás nap végén

A napi mélypontokról valamelyest visszahúzták a vezető amerikai részvényindexeket, a Dow Jones a keddi záróértéke közelébe érkezett vissza, az S&P 500 0,5 százalékot veszített az értékéből.

Kis mínusz

A befektetők ma is egy esetleges recessziótól és a korábban vártnál tartósan magasabban alakuló inflációtól tartanak, emiatt esnek a részvényárfolyamok. A vezető amerikai részvényindexek mindegyike mínuszban áll, a Dow Jones 0,2, az S&P 500 0,6 százalékot veszített az értékéből.

spxwgfrs

Mérsékelt esés

Mérsékelt eséssel zárták a napot a vezető nyugat-európai tőzsdék. A DAX ma napon belül már 15 479 ponton is állt, de végül jóval lejjebb, 15 305 ponton, 0,4 százalék mínuszban fejeződött be a kereskedés. A francia CAC 0,5 százalékot veszített az értékéből.

daxsadfd

Hiába az erős forint, mínuszban zárt a BUX

A hazai blue chipek közül emelkedett a Magyar Telekom és a Richter, mínuszban zárt a Mol és az OTP.

Tovább a cikkhez

Véleményt mondott a Concorde a Duna House-ról

A Duna House tegnapi gyorsjelentése után friss elemzést készített a Concorde, amiben értékelt a vállalat friss számait, valamint az osztalékról szóló bejelentést. Az elemzőház továbbra is vételre ajánlja a Duna House részvényeit, a célárát pedig felülvizsgálat alá helyezte.

Tovább a cikkhez

Elfogyott a lendület, mínuszban a BUX

A zárás előtti órában ismét mínuszba fordult a magyar tőzsde, a BUX jelenleg 0,3 százalékos esésben van.

bux0301

A fák nem érnek az égig: ennyi lett volna a tőzsdék menetelése?

Az év eleje kifejezetten erősen indult a tőzsdéken, azonban az egyrészt meglepően erős makrogazdasági adatok, és a vártnál magasabb inflációs számok miatt beindult egy erőteljesebb korrekció. Nemcsak a részvénypiacok adták vissza a januári emelkedés egy részét, de a dollár is komolyabb erősödésbe kezdett a hónapok óta tartó gyengülő tendencia után. Ezzel párhuzamosan a negyedik negyedéves gyorsjelentési szezon is okozott mozgásokat a piacon, nem kivétel ez alól a magyar tőzsde sem, ahol többek között a Magyar Telekom és a Masterplast jelentése hozott nagyobb mozgásokat.

Tovább a cikkhez

Mit művel a forint? És meddig mehet ez így tovább?

Tavaly október óta a forint az euróval szemben 14, a dollárral szemben pedig 22 százalékot erősödött, egymás után töri át a fontos szinteket, utoljára tavaly április végén volt olyan erős a magyar fizetőeszköz, mint most. A spekulánsokat az MNB a magas alapkamattal alaposan elijesztette a forint shortolásától, de sok más tényező is szerepet játszik abban, hogy egyre erősebb a magyar deviza. Megnéztük, meddig tarthat még ki a forinterő.

Tovább a cikkhez

Mínuszban kezd Amerika

A nyitást követően a Dow 0,3, az S&P 500 0,2, a Nasdaq pedig 0,1 százalékos mínuszban van.,

Esésben a DAX

A nap korábbi részében még a 14 480 pontos szintek közelében is volt a DAX, a vártnál magasabb inflációs számokat követően azonban megütötték a német benchmarkot, jelentős esésről ugyan nem, de hangulatromlásról beszélhetünk az európai piacokon, miután a magasabb inflációval vélhetően a kamatemelések is folytatódhatnak.

0301

Újabb kellemetlen meglepetés: baj van az európai inflációval?

A vártnál magasabb lett a német infláció februárban, és nem látunk csökkenést az árdinamikában. Ez vártnál rosszabb francia és a spanyol adat után azt jelenti, hogy az infláció csökkenése megakadhatott az eurózónában februárban. Az eurózóna adatát holnap közlik, és az EKB monetáris politikája szempontjából meghatározó jelentőségű lesz.

Tovább a cikkhez

Saját részvényeket vett és ruházott át a Richter

A Richter a BÉT oldalán jelentette be, hogy a vállalat február 28-án előbb saját részvényeket vásárolt MRP Szervezetétől, majd adott át számukra.

Tovább a cikkhez

Kitart a lendület a magyar tőzsdén

A kereskedési idő felénél emelkednek a Richter, a Mol, és a Magyar Telekom részvényei is, az OTP papírjai pedig stagnálnak.

Tovább a cikkhez

Kitart a lendület

A déli órákban továbbra is kedvező hangulatban telik a kereskedés a kontinens tőzsdéin: a vezető indexek közül a DAX 0,7, a CAC pedig 0,8 százalékos pluszban van, a délután érkező előzetes inflációs adatok azonban okozhatnak még meglepetést a befektetők számára

A BUX 0,6 százalékkal került feljebb a nap eddigi részében.

A Duna House a nap sztárja

A Duna House részvényei már 20,5 százalékos pluszban vannak, miután tegnap este a társaság közzétette negyedik negyedéves számait. A ralit viszont nem is az eredmények, hanem sokkal inkább az indokolta, hogy az igazgatóság jelentősen megemelné az osztalékot.

A reggeli csúcsot az 516 forintos árfolyamszintet jelentette.

dunahouse0301

A forgalom is átlagon felül alakul, a nap eddigi részében 17,6 millió forint értékben cseréltek gazdát a vállalat részvényei.

Zöld kötvényt bocsáthat ki az Alteo

Az Alteo a BÉT oldalán tájékoztatta a befektetőket, hogy a vállalat kidolgozta és felállította a saját zöld finanszírozási keretrendszerét, amelynek külső szakértői véleményezését (SPO) a Deloitte készítette el.

Tovább a cikkhez

Módosította a kormány a gyógyszergyártók különadóját, mit jelent ez a Richternek?

Egy kedd este megjelent rendeletben a kormány több ponton is módosította az extraprofitadókról szóló szabályozását, így a tavaly december 23-án kivetett gyógyszeripari adó alanyaira vonatkozó rendelet is módosult.

Tovább a cikkhez

Mi jön a Vodafone-felvásárlás után? - Megszólalt a 4iG

A nagyvolumenű Vodafone-felvásárlást követően az integráción és az értékteremtésen lesz a hangsúly a 4iG-nál, a 2023-as év kilátásaival kapcsolatban pedig a 4iG és a Vodafone összesített számai lesznek a mérvadóak – mondta el a 4iG vezérigazgatója, Fekete Péter a negyedéves gyorsjelentést követő sajtótájékoztatón.

Tovább a cikkhez

Emelkednek a vezető börzék

A nyitást követően a CAC és a DAX 0,5, a FTSE pedig 0,4 százalékos pluszban van.

dax0301

Kedvező nyitás a magyar tőzsdén

A nyitást követően mind a négy hazai blue chipek árfolyama pluszban van, legnagyobb mértékben a Mol részvényei emelkedtek.

Tovább a cikkhez

Itt a nap sztárja a magyar tőzsdén, 20 százalékos rali a nyitás után

Valósággal kilőtt a Duna House árfolyama a mai piacnyitás után, miután tegnap este a társaság közzétette negyedik negyedéves számait. A ralit viszont nem is az eredmények, hanem sokkal inkább az indokolta, hogy az igazgatóság jelentősen megemelné az osztalékot.

Tovább a cikkhez

Jól indul a nap a magyar tőzsdén

A nyitást követően a BUX 0,6 százalékos pluszban van.

bux0301

Felülvizsgálta az Opus hitelminősítését a Scope Ratings

Azt követően, hogy az Opus eredményei 2022 első kilenc hónapjában ellenállóképességet mutattak, a Scope Ratings elvégezte a vállalat felügyeleti felülvizsgálatát. A felülvizsgálatra azért volt szükség, hogy a Scope megállapítsa, hogy a lényeges változások és/vagy a makrogazdasági vagy pénzügyi piaci feltételek változásai hatással lehetnek-e a hitelminősítésekre.

Tovább a cikkhez

Itt a friss adat: alaposan visszaestek a magyar beruházások

Tavaly a negyedik negyedévben a hazai beruházások volumene 5,5%-kal maradt el az előző negyedévitől. Bár lehetett rá számítani, hogy az energiaválság, az uniós támogatások akadozása és a magas kamatok féket jelentenek majd a vállalati kapacitásbővítésben, de a visszaesés még így is kellemetlenül nagy - amit részben az állami fogyókúra magyaráz.

Tovább a cikkhez

Minimális elmozdulások jöhetnek Európában

Mik az aktuális események a tőzsdéken?

  • Eséssel zártak tegnap a vezető amerikai részvényindexek, a Dow Jones 0,7 százalék mínuszban fejezte be a napot, a S&P 500 0,3 százalékot esett, míg a Nasdaq 0,1 százalék mínuszban zárt.
  • Az ázsiai tőzsdéken ma reggel felemás hangulat látszik, a Nikkei 0,36 százalékkal került feljebb, a Hang Seng 3,92 százalékos pluszban áll, míg a CSI 300 0,1 százalékkal került lejjebb.
  • Iránykereséssel indulhat a nap az európai börzéken, a határidős részvényindexek jelenlegi állása alapján a DAX 0,44 százalék pluszban nyithat, a CAC 0,1 százalékkal kerülhet lejjebb, míg a FTSE 0,12 százalékot emelkedhet.
  • Az amerikai határidős részvényindexek emelkedést vetítenek előre a piacnyitásra, a Dow Jones 0,12 százalékkal kerülhet feljebb, a S&P 500 0,13 százalékot emelkedhet, míg a Nasdaq 0,25 százalék pluszban nyithat.

Mi várható makro fronton?

A KSH ma reggel a beruházások negyedik negyedéves adatait közli, illetve az ipari termelői árak alakulásáról számol be. Emellett várhatóan a hónap első munkanapján jön a feldolgozóipar beszerzési menedzserindexe. Emellett elsősorban a német inflációs adatra lesz érdemes figyelni, hiszen már a februári előzetes statisztika jöhet.

2023. február 27-március 5. Makronaptár
Magyar makrogazdaság
február 28. kedd 11:30 ÁKK 3 hónapos dkj aukció  
február 28. kedd 14:00 MNB Kamatdöntés  
február 28. kedd 15:00 MNB Közelmény  
március 1. szerda 8:30 KSH Beruházások Q4
március 1. szerda 8:30 KSH Ipari termelői árak jan.
március 1. szerda 9:00 MLBKT Feldolgozóipari bmi feb.
március 2. csütörtök 8:30 KSH GDP (második becslés) Q4
március 3. péntek 8:30 KSH Kereskedelmi szálláshelyek forgalma jan.
március 3. péntek 8:30 KSH Külkereskedelem (részletes) dec.
március 3. péntek 8:30 MNB Hitelintézetek mérlege jan.
március 3. péntek 8:30 MNB Kamatstatisztika jan.
március 3. péntek 22:00 Moody's Hitelminősítés  
Nemzetközi makrogazdaság
február 27. hétfő 14:30 USA Tartós fogy. Cikkek rendelésállománya jan.
február 28. kedd 8:45 Franciao. Infláció (előzetes) feb.
február 28. kedd 9:00 Spanyolo. Infláció (előzetes) feb.
március 1. szerda 2:45 Kína Caixin bmi feb.
március 1. szerda 14:00 Németo. Infláció (előzetes) feb.
március 1. szerda 16:00 USA ISM feldolgozóipari cmi feb.
március 2. csütörtök 11:00 Olaszo. Infláció (előzetes) feb.
március 2. csütörtök 11:00 EU Infláció (előzetes) feb.
március 3. péntek 8:00 Németo. Külkereskedelem  jan.
március 3. péntek 16:00 USA ISM szolgáltatóipari bmi feb.
Forrás: Portfolio-gyűjtés        

Mi történt eddig a tőzsdéken?

  • A vezető amerikai, ázsiai európai és régiós részvényindexek közül idén 17,6 százalékos elmozdulással a PX index áll az élen, a sereghajtó 1,5 százalékos eséssel a Dow Jones index.
  • A hazai blue chipek közül idén a legjobban a Magyar Telekom részvénye teljesített 15,3 százalékos emelkedéssel, a sor végén a Richter papírja áll 9,6 százalékos eséssel.
  • A fontosabb nyersanyagok közül év eleje óta az Arany árfolyama már 0,6 százalékot emelkedett.
Fontosabb instrumentumok
  Árfolyam 1 nap 1 hét 1 hónap Idén 1 év 5 év
Amerikai részvényindexek              
Dow Jones 32 656,7 -0,7% -1,4% -3,9% -1,5% -3,6% 30,5%
S&P 500 3 970,15 -0,3% -0,7% -2,5% 3,4% -9,2% 46,3%
Nasdaq 12 042,12 -0,1% -0,2% -1,0% 10,1% -15,4% 75,7%
Ázsiai részvényindexek              
Nikkei 27 445,56 0,1% -0,1% 0,2% 5,2% 3,5% 24,4%
Hang Seng 19 785,94 -0,8% -3,6% -12,8% 0,0% -12,9% -35,9%
CSI 300 4 069,46 0,6% -1,8% -2,7% 5,1% -11,2% 1,1%
Európai részvényindexek              
DAX 15 365,14 -0,1% -0,2% 1,4% 10,4% 6,3% 23,6%
CAC 7 267,93 -0,4% -0,6% 2,4% 12,3% 9,1% 36,6%
FTSE 7 876,28 -0,7% -1,3% 1,4% 5,7% 5,6% 8,9%
FTSE MIB 27 478,37 0,1% 0,3% 3,9% 15,9% 8,1% 21,5%
IBEX 9 394,6 0,9% 1,5% 3,7% 14,2% 10,8% -4,5%
Régiós részvényindexek              
BUX 44 780,07 -0,4% -0,7% -4,0% 2,3% 2,4% 17,5%
ATX 3 547,11 1,4% 1,7% 5,2% 13,5% 4,7% 2,0%
PX 1 413,69 0,8% 1,8% 6,2% 17,6% 4,5% 26,2%
WIG20 60 181,4 1,3% 1,1% -1,8% 4,7% -1,6% -2,5%
Magyar blue chipek              
OTP 10 865 2,0% 0,2% -3,4% 7,5% -14,8% -5,5%
Mol 2 722 -2,4% 0,0% -2,4% 4,6% 5,1% -3,3%
Richter 7 505 -1,8% -3,7% -8,9% -9,6% 7,8% 32,1%
Magyar Telekom 391 -1,3% 3,7% 5,7% 15,3% -6,1% -14,1%
Nyersanyagok              
WTI 76,95 1,8% 0,8% -3,4% -4,1% -19,6% 24,9%
Brent 83,99 0,9% 1,1% -3,1% -1,1% -17,0% 27,8%
Arany 1 825,97 0,7% -0,5% -5,3% 0,6% -4,1% 38,4%
Ezüst 20,83 0,6% -4,6% -13,1% -12,3% -14,1% 26,8%
Devizák              
EURHUF 378,8650 0,5% -0,9% -2,9% -5,4% 2,3% 20,7%
USDHUF 357,2513 0,4% -0,2% -0,7% -4,8% 8,3% 38,8%
GBPHUF 430,1150 0,1% -1,3% -3,4% -4,8% -3,2% 21,4%
EURUSD 1,0605 0,0% -0,7% -2,2% -0,6% -5,6% -13,0%
USDJPY 136,1100 0,0% 1,0% 4,7% 2,2% 18,2% 27,5%
GBPUSD 1,2107 0,7% -0,3% -2,0% 0,6% -9,8% -12,1%
Kriptovaluták              
Bitcoin 23 136 -1,5% -5,4% 0,2% 39,3% -46,4% 124,3%
Állampapírok              
10 éves amerikai állampapírhozam 3,92 -0,4% -1,3% 11,5% 2,4% 112,7% 36,8%
10 éves német állampapírhozam 2,61 2,3% 4,4% 18,4% 1,8% 2 073,3% 328,2%
10 éves magyar állampapírhozam 8,7 0,8% -2,9% 10,0% -5,9% 63,5% 227,1%
Forrás: Refinitiv, Portfolio

Címlapkép forrása: ©2015 Zhudifeng

Putyin-Hszi Jinping talalkozo Moszkva
tankok tankok harckocsi stock
idős, nyugdíjas, ház, terasz, napsütés, kert

Holdblog Whatever it takes!

- Baj van a bankokkal! - Honnan tudod? - Honnan tudnám?! De esik az árfolyamuk. - De miért esik? - Mert baj van a bankokkal.... The...

Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Online előadás
Mit mutatnak a grafikonok? Hogyan lehet a technikai képet egy értékalapú befektető szemléletével ötvözni?
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Portfólió menedzser

Portfólió menedzser
2023. május 4.
Hitelezés 2023
2023. május 10.
Gen Z Fest 2023
2023. április 25.
Sustainable Tech 2023
2023. április 18.
Vállalati Energiabeszerzés 2023
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
barátság kőolajvezeték