Előfizetői tartalom

25 éves jubileumot ünnepel a BIF a magyar tőzsdén

Portfolio
A Budapesti Ingatlan Hasznosítási és Fejlesztési Nyrt. (BIF) kereskedésindító csengetéssel ünnepelte huszonöt éves jubileumát a Budapesti Értéktőzsdén. Az ingatlanbefektetési társaság a tőzsdén eltöltött negyed évszázad alatt jelentős növekedésen ment keresztül, amelynek nyomán a BIF-részvények 2018 óta immár a Prémium Kategóriában érhetők el.

A BIF-et 1994-ben alapították, tőzsdei bevezetésére pedig huszonöt éve, 1998. február 16-án került sor. Az 1 163 forintos bevezetési ár a 2007-ben és 2019-ben végrehajtott, 1:10 arányú részvényfelosztásokat (split) követően, a felosztások utáni árfolyamon 11,63 forintnak felel meg. Az elmúlt két és fél évtizedben a társaság a hazai tőkepiac meghatározó szereplőjévé...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés