Előfizetői tartalom

Kiderült, hogy miért zuhan nagyot a magyarok egyik kedvenc élelmiszerének ára a boltokban

Portfolio
Csökken az üzletekben a trappista sajt ára, az Aldi a napokban jelentette be, hogy 20 százalékkal olcsóbb lesz a népszerű sajt, de ez nem egyedülálló jelenség, a CBA is ilyen mértékben csökkentette márciustól az árát üzleteiben. Ez annak köszönhető, hogy alacsonyabb beszerzési árakat tudnak elérni a láncok – írja a vg.hu.

A lap szerint a beszállítók árcsökkentése általános jelenség, nem csupán arról van szó, hogy a brutális kiskereskedelmi árverseny miatt viszik lejjebb az üzletláncok az áraikat. Főszabály szerint a beszállítói ár alá nem is árazhat a kereskedő, mivel ezt jogszabály tiltja, ugyanis tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatnak minősülne. Azt megtehetnék a boltok elméletileg...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés