Előfizetői tartalom

"Ez egy ember agya. Ez nem egy játék." - Nem kísérletezhet embereken Elon Musk agyimplantátumos cége

Portfolio
Az agy-számítógép interfészeket fejlesztő Neuralink, Elon Musk állításai ellenére, még nagyon messze lehet attól, hogy piacra dobja a termékét. Az FDA (Food and Drug Administration, az Egyesült Államok Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatala) tavaly állítólag megtagadta az engedélyt a cégtől, hogy emberkísérleteket végezzen – írja a Reuters.

Az ügynökség aggodalmát fejezte ki az eszköz lítium akkumulátorának egészségkárosító hatása, és amiatt, hogy az implantátum apró drótjai átvándorolhatnak más agyi területekre. Felmerült továbbá, hogy az eszköz nem biztos, hogy eltávolítható az agyszövet károsítása nélkül – nyilatkozták a Reutersnek a Neuralink jelenlegi és korábbi munkatársai. A bőrön keresztöl...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés