Előfizetői tartalom

A női megoldás: egyszerűen véget érhetne a súlyos mérnök- és informatikus hiány

Portfolio
Kétszeresére nőne a mérnök-informatikusok száma, ha ugyanannyi nő dolgozna az IKT-ágazatban mint férfi, ezért a nők szerepének növelése az iparágban kulcsfontosságú – hangzott el a Huawei „Women in Technology” országos pályaorientációs programjának záróeseményén. Az élményközpontú edukációs program célja az volt, hogy lebontsa a mérnöki hivatással kapcsolatos sztereotípiákat, és vonzóvá tegye a fiatal, 16-19 éves női korosztály számára az IT- és mérnökszakmákat.

A mérnöki-informatikai területen dolgozó és a műszaki felsőoktatásban tanuló nők aránya mindössze 17-19 százalék hazánkban, ami az egyik legalacsonyabb arány az Európai Unióban. Magyarországon az informatikusok közül csak minden tizedik nő, miközben számos olyan pozíció van, amely kiváló lehetőségeket nyújtana számukra is. Egyre több vállalat, szervezet ismerte fel...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés