Előfizetői tartalom

Nehéz helyzetben a magyar biztosítók, de a MABISZ elárulta, mit lehetne tenni

Portfolio
Nincsenek könnyű helyzetben a magyar biztosítók, bár nőtt tavaly a díjbevétel, az infláció csúnyán belerontott a képbe. Az életbiztosításokon belül a hagyományos biztosítások  díjbevétele csökkent, igaz, pozitívumként emelte ki a nyugdíjbiztosításokat előadásában Erdős Mihály, a MABISZ elnöke, a Portfolio Biztosítás 2023 konferenciáján. A szakember kitért azokra a stratégiai pontokra, ahol a MABISZ szerint a biztosítási piacnak szüksége lenne a változásra.

Erdős Mihály, a MABISZ elnöke és Generali Biztosító Zrt. elnök-vezérigazgatója a biztosítási szakma 2023-as kihívásairól és mozgásteréről beszélt előadásában. Az adatokról korábban itt számoltunk be. Tavaly 1467 milliárd forint díjbevételt ért el a magyar biztosítási piac 7,6%-os nominális növekedés mellett, szemben az elmúlt évtized átlagos 3,1%-os éves átlagos...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés