Előfizetői tartalom

Óriási lehetőségről csúsznak le a biztosítók: kiderült, hol lehet a legnagyobbat növekedni

Portfolio
1500 milliárd dollárnyi potenciális új díjbevételre tehetnéánek szert a biztosítók globálisan, nagy lehetőségek rejlenek a természeti katasztrófák, a kiberbiztonság és az egészségbiztosítás területén - fejtette ki Biztosítás 2023 konferenciánk nyitóelőadásában Horváth Krisztián, a Boston Consulting Group partnere. Az elszálló hozamkörnyezeten a biztosítók is nagyot nerhetnek, ám a hitelezési piaci turbulenciák a biztosítók eredményére is negatívan fog hatni, a magas inflációs környezetben pedig komoly költségkontrollra van szükség.

103 globális biztosítót vizsgálva 2017-2021 között a biztosítói értékteremtés a biztosítási szektor a lista alján van, a legtöbb iparág és szektor több értéket teremt a tulajdonosai számára, a pénzügyi szektor szereplői általánosságban az egyéb iparági átlag alatt teljesítettek. Ugyanakkor a válságokkal szemben stabilabban helyt állnak, a turbulens időszakokban is...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés