Előfizetői tartalom

Csúnya lett a vége: 540 pontot esett a Dow, 2%-os mínuszban zárt a Nasdaq

Portfolio
A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Gazdasági Évnyitó című rendezvényén szólalt fel Orbán Viktor, a miniszterelnök többek között elmondta, hogy Magyarországon 500 ezer új munkaerőre lenne szükség, továbbá a konkrét kormányzati tervek között megemlítette, hogy Kelet-Magyarországon a kormány 2-3 nagyteljesítményű gázerőművet fog építeni, hogy a beruházásvezérelt iparbővülést a térségben támogassa. Azt is aláhúzta Orbán, hogy Magyarország nem mond le az orosz energiáról, illetve megerősítette, hogy van most egy gazdaságpolikai vita az MNB és a kormány között. Ami a nemzetközi befektetői miliőt illeti, az amerikai jegybankelnök tegnapi megszólalása is beárnyékolta a hangulatot, Jerome Powell ugyanis úgy fogalmazott, hogy a központi bank akár a korábban vártnál magasabb kamatemeléssel is számolhat. Ugyanakkor elmondta, hogy még nem döntött arról, hogy a jegybank mit fog tenni a kamatlábakkal kapcsolatban, amikor később, márciusban ülésezik. Rossz volt a hangulat Európa tőzsdéin, estek a vezető részvényindexek.

2023. március 09. 22:04 Megosztás Jókora mínusz lett a vége Piaczárásra sem lett jobb a hangulat Amerikában, a nap közbeni pluszok gyorsan elolvadtak estére, a befektetőket a holnapi amerikai munkaerő-piaci adat nyomasztja. A Dow Jones végül 543 pontot...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés