Előfizetői tartalom

Emelkednek az amerikai tőzsdék

Portfolio
Több esemény is mozgathatja ma az amerikai tőzsdéket, a jegybankelnök tegnapi megszólalása az egyik oldalról beárnyékolhatja a hangulatot, Jerome Powell ugyanis úgy fogalmazott, hogy a központi bank akár a korábban vártnál magasabb kamatemeléssel is számolhat. Közben viszont a legfrissebb adatok alapján a vártnál valamivel nagyobb mértékben nőtt a segélyt kérők száma, ez egy fontos munkaerőpiaci jelzőnek minősül, az adat ismertetése után kisebb ugrást láthattunk a határidős indexekben.

Jó hangulatban indult a kereskedés az amerikai tőzsdéken, a Dow Jones 0,4 százalékos pluszban van, a S&P 500 0,5 százalékkal került feljebb, míg a Nasdaq 0,8 százalékot emelkedett. Az egyik legrégebbi és legszélesebb körben követett amerikai részvényindex, a Dow Jones komponensei között az alábbi elmozdulások láthatók a mai piacnyitást követően. Jól teljesít ma az Intel...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés