Előfizetői tartalom

Drága mulatság lehet kilépni a benzingőzből, de már nem csak ez számít - Teszten a VW ID.5 GTX

A számok azt mutatják: az elmúlt néhány hónapban egyre többen és gyakrabban döntöttek úgy, hogy – látva az üzemanyagok piacán előforduló helyzetet – inkább megszabadulnak a benzin- vagy dízelfüggőségtől, és elektromos hajtásláncra váltanának. Időközben azonban ezen a téren is nagy változások történtek, jelentősen drágult a villanyautók nyilvános töltése, tabukérdések dőlnek meg (lásd rezsicsökkentés módosítása), és kritikus árszinteket léphetünk át. Vagyis az elektromos autó vásárlása mellett szóló eddigi szempontok, illetve az érvek az elmúlt időszakban elkezdtek átalakulni, így például a megtakarítási-fogyasztási matek is alapjaiban változik meg. Az általunk egy héten át tesztelt, külsőre nagyon meggyőző Volkswagen ID.5 GTX modellen keresztül bemutatjuk, mostanában milyen megfontolásokból vehet valaki villanyautót.

Lépjünk egyet hátrébb 2021-ben rohamos drágulásnak indultak az üzemanyagok, néhány hónap leforgása alatt több mint 50%-os áremelkedéseket láthattunk az év második felében, amelyre a kormány árstop-intézkedéssel reagált. Ezzel nagyjából párhuzamosan érdekes jelenségnek lehettünk szemtanúi a tisztán elektromos járművek forgalomba hozatali statisztikájában (lásd: villanyautosok.hu...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés