Előfizetői tartalom

Nagyon durván felbőszített egy csoportot a mesterséges intelligencia - Vajon hogy ér véget az ádáz küzdelem? Van egyáltalán értelme a harcnak?

Portfolio
A mesterséges intelligencia és a robotizáció előretörésével sokan a futószalag mellett végzett fizikai és az unalmas irodai munkák megszűnését várták. A generatív mesterséges intelligenciák megjelenése azonban úgy tűnik, a kreatív szakmát végzők és a művészek egzisztenciáját kezdte el fenyegetni, és olyan filozófiai magasságokba ívelő vitákat is újjáélesztett, minthogy mit jelent az emberi kreativitás. Cikkünkben utánajártunk, miért nézi rossz szemmel a kreatív iparág a generatív rendszerek hihetetlenül gyors fejlődését.

A jövő digitális vívmányairól és a legfontosabb technológiai fejlesztésekről is lesz szó a Portfolio május 3-ai Digital Transformation konferenciáján!

„A művészet halott, haver”

A tavaly szeptemberi Colorado State Art Fair művészeti fesztivál zsűrije nem várt eredményt hirdetett: a digitális művészeti szekció díját egy teljes egészében mesterséges intelligencia által készített alkotás nyerte el. A Théâtre D'opéra Spatial (magyarul Űroperaszínház) című alkotás ugyan nem egy élő művész keze munkáját dicséri, a díjat mégis egy ember, Jason M. Allen vehette át, aki provokatív kijelentésével, miszerint „a művészet halott”, azonnal magára haragította a teljes szakmát.

Vége: a mesterséges intelligencia győzött, az emberiség veszített

– borzolta tovább a kedélyeket Allan.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés