Előfizetői tartalom

44 ezer informatikus hiányzik Magyarországról, egyre nagyobb a baj

Portfolio
Egy friss kutatás szerint egy-két éven belül 44 ezer informatikusnak lenne hely a hazai munkaerőpiacon, hiszen már nemcsak az IT-szektorban, hanem más ágazatokban is nagy számban foglalkoztatnak digitális szakembereket - írja az Infostart. Ezt a fajta igényt azonban a hazai oktatási rendszer képtelen lekövetni – hívta fel a figyelmet az Informatikai Vállalkozások Szövetségének (IVSZ) elnöki tanácsadója.

Míg a 2010-es években a kutatások 22 ezres szakemberhiányról szóltak az informatikai ágazatban, mára megduplázódott ez a szám. Az orvostudománytól az agráriumig, a kertészettől az akvarisztikáig a digitalizáció mindenhol megjelenik, az automatizáció és a mesterséges intelligencia pedig minden szakmát átalakít a következő évtizedekben. Both Vilmos elmondása szerint kétségtelen...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés