FONTOS Nagyon súlyos helyzetbe került Putyin magánhadserege - Kiadta a Kreml a kilövési engedélyt?
bitcoin
Üzlet

Elszabadult a bitcoin, közel 10 százalékot ralizott

Portfolio
Ahogy az amerikai piacokon elkezdett javulni ma délután a hangulat, a kriptoeszközök is elkezdtek ralizni, így a bitcoin árfolyama közel 10 százalékot emelkedett.

A bitcoin több mint árfolyama 24 000 dollár fölé emelkedett, ami közel 10 százalékos ralinak felel meg. Ez körülbelül 18 százalékkal a pénteki szintek felett van.

btx0313

Az ethereum árfolyam 8,5 százalékkal 1 670 dollár közelébe emelkedett.

eth0313

A kockázati eszközök felpattanása azután jött, hogy az amerikai szabályozó hatóságok vasárnap este bejelentették, hogy a csődbe ment Silicon Valley Bank összes betétesének támogatást nyújtanak és további finanszírozás biztosítására készülnek más bankok számára.

Ezzel párhuzamosan azok a várakozások is táplálják a kriptopiaci ralit, hogy a Fed talán kevésbé lesz agresszív a kamatemelésben most, hogy a hatóságok közbeléptek az SVB és a Signature Bank miatt - írja a CNBC. Ez utóbbival párhuzamosan a dollár is gyengül, ami szintén kedvező a kriptovalutáknak.

A lassabb kamatemelési ütem és az alacsonyabb végső kamatláb, valamint a valószínűsíthető likviditásinjekció a kivonások kielégítésével küzdő bankok támogatására (a Bank Term Funding Programon keresztül) nagyobb piaci likviditást feltételez, még ha ezt részben ellensúlyozhatja is a nagyobb volatilitás

- mondta Noelle Acheson közgazdász, a "Crypto is Macro Now" hírlevél írója.

Az amerikai pénzügyminisztérium, a Federal Reserve és az FDIC vasárnap közös közleményben hozta nyilvánosságra, hogy a Signature Bankot még aznap bezárták, hogy megakadályozzák a bankválság terjedését.

Mindkét bank kevéssé volt diverzifikált. A magas kockázat gyakran magas hozammal jár, azonban ha a rendszer mögött álló mérleg összeomlik - miközben a Fed likviditást von ki a rendszerből és emeli a kamatlábakat -, a kripto startupok és a kockázati tőkebefektetők előtt hosszú út állhat a talpra állásig

- mondta Sylvia Jablonski, a Defiance ETFs vezérigazgatója és befektetési igazgatója.

A Signature Bank egyébként egy kifejezetten kripto-barát intézmény volt, a Silvergate mellett a másik legnagyobb. A Silvergate-Signature duó megszűnésével a kriptovilágnak kevés átjárója marad, ami lehetővé teszi a fiat pénzek kripto eszközökbe való áramlását. Ők segítettek megoldani ezt a problémát azzal, hogy egyszerű banki szolgáltatásokat és fizetési platformokat hoztak létre a kripto cégek számára; nevezetesen a Silvergate Exchange Network és a Signature Signet platformját.

Címlapkép: Getty Images

Putyin-Hszi Jinping talalkozo Moszkva
tankok tankok harckocsi stock
idős, nyugdíjas, ház, terasz, napsütés, kert

Holdblog Whatever it takes!

- Baj van a bankokkal! - Honnan tudod? - Honnan tudnám?! De esik az árfolyamuk. - De miért esik? - Mert baj van a bankokkal.... The...

Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Online előadás
Mit mutatnak a grafikonok? Hogyan lehet a technikai képet egy értékalapú befektető szemléletével ötvözni?
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Portfólió menedzser

Portfólió menedzser
2023. május 4.
Hitelezés 2023
2023. május 10.
Gen Z Fest 2023
2023. április 25.
Sustainable Tech 2023
2023. április 18.
Vállalati Energiabeszerzés 2023
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
barátság kőolajvezeték