Telekom
Üzlet

Megvan, mikor szavazhatnak a Telekom részvényesei az osztalékról, tőkeleszállítás is jöhet

Portfolio
Közzétette közgyűlési meghívóját a Telekom, a részvényesek április 19-én szavazhatnak az osztalékról és a saját részvény visszavásárlásokról, valamint tőkeleszállítás is szerepel a napirendi pontok között, amit saját részvények bevonásával tervez a cég.

Április 19-ra hívta össze éves rendes közgyűlését a Magyar Telekom 11 órára, a vállalat székházába (Budapest, IX. kerület, Könyves Kálmán krt. 36, Puskás Tivadar konferenciaterem).

Amennyiben a közgyűlés nem határozatképes, az igazgatóság a megismételt közgyűlést 2023. április 28-án 11 órára az eredeti napirenddel és helyszínnel hívja össze a vállalat.

A közgyűlés napirendi pontjai között szerepelnek az olyan "szokásos" pontok, mint az igazgatóság jelentése a 2022. évi üzleti tevékenységről, az éves beszámoló jóváhagyása, az auditbizottság, a felügyelőbizottság és könyvvizsgáló jelentésének ismertetése.

Emellett szavazhat a közgyűlés a 2022. évi adózott eredmény felhasználásáról és felhatalmazhatja az igazgatóságot saját részvények vásárlására. A cég éves jelentése szerint az igazgatóság a 2022. üzleti év után összesen 29,46 milliárd forint osztalékot javasol a közgyűlésnek, valamint maximum 14,6 milliárd forint értékű részvény visszavásárlást.

Az osztalék részvényenként 30,6 forint lehet, ami kétszerese a tavalyi évinek.

A társaság tavaly fogadott el új részvényesi javadalmazási politikát a 2022-2024-es időszakra vonatkozóan, ami szerint az éves részvényesi javadalmazás a csoport megelőző pénzügyi évében elért konszolidált eredmény (“a társaság részvényeseire jutó eredmény" sor) 60 és 80 százaléka között lesz. A 2022-es éveredményei után előirányzott készpénzvisszajuttatás 70 százaléknak felel meg.

A napirendi pontok között szerepel a társaság alaptőkéjének leszállítása is, aminek oka a közgyűlési meghívó szerint tőkekivonás. Az alaptőkét 3,4 milliárd forinttal, 97,1 milliárd forintra szállítaná le a cég. Ez a társaság tulajdonában lévő saját részvények bevonásával történik, az összesen 1 milliárd darab törzsrészvényt 34,2 millióval csökkentenék.

Címlapkép: Getty Images

Putyin-Hszi Jinping talalkozo Moszkva
tankok tankok harckocsi stock
idős, nyugdíjas, ház, terasz, napsütés, kert

Holdblog Whatever it takes!

- Baj van a bankokkal! - Honnan tudod? - Honnan tudnám?! De esik az árfolyamuk. - De miért esik? - Mert baj van a bankokkal.... The...

Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Online előadás
Mit mutatnak a grafikonok? Hogyan lehet a technikai képet egy értékalapú befektető szemléletével ötvözni?
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Portfólió menedzser

Portfólió menedzser
2023. május 4.
Hitelezés 2023
2023. május 10.
Gen Z Fest 2023
2023. április 25.
Sustainable Tech 2023
2023. április 18.
Vállalati Energiabeszerzés 2023
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
barátság kőolajvezeték