Előfizetői tartalom

Orbán Viktor bejelentése után máris indul az új gázerőművek közbeszerzése

Portfolio
Miután Lantos Csaba energiaügyi miniszter után Orbán Viktor kormányfő is bejelentette a múlt héten azt, hogy három rugalmas gázerőművet épít az ország az áramtermelési kapacitások fokozása és a megújuló energiaforrások rugalmas kiszabályozási képességének növelése érdekében, hétfő reggel azt közölte az Energiaügyi Minisztérium, hogy elindítja az MVM Csoport a nyílt, feltételes közbeszerzési eljárásokat.

A közleményből kiderült, hogy az MVM Tiszai Erőmű tiszaújvárosi bázisán két, egyenként maximum 500 MW teljesítményű, az MVM Mátra Energia Zrt. Mátrai Erőmű visontai telephelyén pedig egy legfeljebb 650 MW teljesítményű blokk létesül. Ezek eredőjeként a közlemény úgy fogalmaz, hogy összesen 1600 megawattnyi korszerű energiatermelő kapacitás létesülhet a növekvő...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés