Előfizetői tartalom

Eljött a fordulat: rakétaként száguld a bitcoin

Portfolio
Az elmúlt napok történései után úgy tűnik, hogy megnyugodtak a befektetők, emellett pedig az amerikai infláció is tovább csökkent februárban, amelynek köszönhetően valószínűleg a Fed is a vártnál kisebb mértékben emeli majd a kamatot márciusi ülésén, ez pedig kedvezően hatott az olyan kockázatosabb eszközökre is, mint a kriptovaluták. Külön érdekesség, hogy az elmúlt egy évben a tőzsdei hangulatromlás jellemzően együtt járt az olyan alapvetően kockázatosabb eszközök, mint a kripovaluták esésével is, most azonban ennek a jelenségnek a fordítottját figyelhetjük meg, miután a fő különbség az, hogy amíg az előző alkalmakkor főként a Fed agresszív monetáris politikájának következtében erősödő dollár tartotta nyomás alatt a piacokat, addig ezúttal ennek az ellentétje figyelhető meg, ugyanis az amerikai bankszektorban látott eseménysorozat hatására könnyen lehet, hogy - egy időre -  fel kell hagynia a Fednek az infláció minden áron történő letörésére irányuló törekvéseivel.

Kifejezetten jó a hangulat ma a kriptovaluták piacán, a legfontosabb és legnagyobb piaci kapitalizációjú kriptopénz, a bitcoin árfolyama 5,6 százalékos pluszban van. A mostani emelkedéssel pedig újra áttörte a lélektanilag is fontos, 25 000 dolláros szinten a jegyzés, ami egyben a legmagasabb szinten február 21-e óta. A múlt heti 19 570 dolláros mélyponthoz viszonyítva pedig...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés