Előfizetői tartalom

Felfedte árampiaci reformtervét Brüsszel, csökkenhet a gázár hatása a rezsiszámlákon

Weinhardt Attila
A mélyrehatónak ígért reformlépések helyett inkább hasznos kiegészítő intézkedésekre tett javaslatot kedden bemutatott árampiaci intézkedéscsomagjában az Európai Bizottság, amely többek között azt igyekszik elérni, hogy a hullámzó gázárak minél kevésbé rángassák az áramárakat, és így kiszámíthatóbb, lehetőleg alacsonyabb áramszámlákat kaphassanak a fogyasztók. Ennek egyik eszköze a hosszú távú áramvásárlási szerződésekre buzdítás, amelyekről több előadás is lesz a Portfolio Vállalati Energiabeszerzés 2023 című áprilisi konferenciánkon, a részletek ide kattintva érhetők el.

Ez a háttér a terv bejelentéséhez Miután tavaly augusztusban extrém magasságokba ugrottak a gázárak Európában és ez szintén hihetetlen magasságokba ugrasztotta a rugalmas gázerőművek befolyása miatt az áramárakat is, átfogó, mélyreható árampiaci reformra tett ígéretet az Európai Bizottság elnöke a szeptemberi évértékelő beszédében idén márciusig. Amint telt...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái