energia aram
Üzlet

Felfedte árampiaci reformtervét Brüsszel, csökkenhet a gázár hatása a rezsiszámlákon

Weinhardt Attila
A mélyrehatónak ígért reformlépések helyett inkább hasznos kiegészítő intézkedésekre tett javaslatot kedden bemutatott árampiaci intézkedéscsomagjában az Európai Bizottság, amely többek között azt igyekszik elérni, hogy a hullámzó gázárak minél kevésbé rángassák az áramárakat, és így kiszámíthatóbb, lehetőleg alacsonyabb áramszámlákat kaphassanak a fogyasztók. Ennek egyik eszköze a hosszú távú áramvásárlási szerződésekre buzdítás, amelyekről több előadás is lesz a Portfolio Vállalati Energiabeszerzés 2023 című áprilisi konferenciánkon, a részletek ide kattintva érhetők el.

Ez a háttér a terv bejelentéséhez

Miután tavaly augusztusban extrém magasságokba ugrottak a gázárak Európában és ez szintén hihetetlen magasságokba ugrasztotta a rugalmas gázerőművek befolyása miatt az áramárakat is, átfogó, mélyreható árampiaci reformra tett ígéretet az Európai Bizottság elnöke a szeptemberi évértékelő beszédében idén márciusig. Amint telt az idő és estek a gázárak, így az áramárak is, és amint egyre inkább látszott, hogy két táborra szakadtak a tagállamok a beavatkozás mélységét és tartalmát illetően, úgy nőtt az esélye, hogy végül átfogó reform helyett kevésbé markáns, de fontos és hasznos intézkedésekre tesz majd javaslatot a Bizottság és kedden éppen ez történt meg.

Nyilván a Bizottság is érzékelte már a tagállamokat tömörítő Tanács felől – akik felkérték a hivatalos javaslat kidolgozására -, hogy nagy a megosztottság, és így inkább olyan lépésekre tett javaslatot a brüsszeli testület, amelyek nagyobb eséllyel átmennek a Tanácson. Ráadásul a javasolt intézkedések tényleg segíthetnek abban, hogy a gázárak rángató hatása minél kevésbé érvényesüljön a nagykereskedelmi áramárakban, illetve legyen olyan elosztási mechanizmus, ami segít tompítani az esetleg emelkedő piaci áramárak fogyasztókra gyakorolt hatásait.

A konkrét bizottsági javaslatok rövid ismertetése előtt mindenesetre fontos hangsúlyozni, amint a bizottsági kérdezz-felelek is elismeri, hogy

az áramár képzési modellbe való beavatkozásra nem tett javaslatot a brüsszeli testület, tehát az utolsó rugalmas kapacitásként belépő gázerőműveknek, illetve az alapanyaga árának továbbra is meghatározó szerepe lesz a nagykereskedelmi áramár kialakulásába.

Az energiaköltségek kiszámíthatóságának és stabilitásának javítását célzó javaslatok

Ezt a kapcsolatot tehát nem akarná szétszakítani a Bizottság az árképzési modell megváltoztatásával, de több javaslattal igyekszik gyengíteni a gázárak hatását az áramárakra, így például:

  • Kétirányú különbözeti (CfD) szerződések ösztönzése. Ennek lényege, hogy kiszámítható bevételhez juttatná a megújuló energiatermelőket (döntően nap- és szél), de ezzel együtt a kiszámítható áramárakat is elősegítené. Ha ugyanis a piaci átvételi árak a megjelölt ár alá esnének, akkor az állami szerződő partner megfinanszírozná a különbséget a termelőnek, ha pedig a piaci ár magasra futna, akkor a megújuló termelőtől az így keletkezett extraprofitot el lehetne vonni és a fogyasztóknak lehetne odaadni.
  • Hosszú távú áramvásárlási szerződések (PPA) kötésének ösztönzése. Ennek keretében a megújuló áramtermelő előre meghatározott áron (szerződéses keretek mentén) értékesíti közvetlenül a felhasználónak a (zöld) áramot, és így mindkét fél előre tud kalkulálni a bevétellel, illetve a költséggel.
  • Határidős (forward) árampiacok fejlesztése. A PPA időtávjánál rövidebb, jellemzően néhány hónapra/évre előre szóló ügylet, amely így szintén kiszámíthatóságot, biztonságot adna a termelőnek és fogyasztónak.
  • Új kötelezettségek a megújuló energiaforrások rendszerbe történő integrálásának megkönnyítésére és a termelés kiszámíthatóságának növelésére. Ezek közé tartoznak a rendszerüzemeltetőkre vonatkozó, a hálózati torlódásokkal kapcsolatos átláthatósági kötelezettségek és a valós időhöz közelebb álló kereskedési határidők.
  • Nagyobb kapacitások a határon átnyúló kereskedési visszaélések vizsgálatára és egységesebb bírságrendszer. Ennek érdekében az Energiaszabályozók Együttműködési Ügynöksége (ACER) és a nemzeti szabályozó hatóságok nagyobb kapacitásokat kapnának majd az energiapiac integritásának és átláthatóságának nyomon követésére, amely érdekében több adatszolgáltatást is előírnak majd az érintetteknek.

A fentiek, illetve az alábbi intézkedések azt célozzák, hogy a megújuló alapú áramtermelők kiszámítható, biztonságos finanszírozási keretet kapjanak a beruházásaikhoz, amely megnöveli a megújuló alapú olcsó áramkínálatot, és nyilván azt is célozza, hogy minél inkább ehhez a relatív alacsony termelési költséghez igazodjon az áram piaci értékesítési ára. Az így előálló egyre nagyobb volumenű zöld áram pedig a gázár befolyását tudja majd egyre inkább visszaszorítani a nagykereskedelmi árképzésben (és egyre inkább „csak” a szabályozói piacon lenne fontos hatása, amikor az időjárásfüggők ingadozó termelését ki kell szabályozni).

A fenti témákról, így hangsúlyosan a PPA konstrukció jogi és gyakorlati oldaláról is szó lesz a Portfolio Vállalati Energiabeszerzés 2023 című konferencián április 18-án. További részletek:

A fogyasztók védelme és érdeinek érvényesítése

A Bizottság javaslatcsomagja a fogyasztók védelmének erősítését és érdekeinek érvényesítését célzó lépéseket is tartalmaz, így például:

  • Minél többfajta szerződés szerint tudjanak szerződni az áramfogyasztók a (megújuló) termelőkkel és ez minél rugalmasabb legyen. Ahogy a Bizottság fogalmaz: döntő fontosságú, hogy a fogyasztók széles választékkal fognak rendelkezni a szerződésekből, és világosabb tájékoztatást kapnak a szerződések aláírása előtt, hogy a túlzott kockázatok és a volatilitás elkerülése érdekében biztonságos, hosszú távú árakra tudjanak szerződni. Ezzel együtt azonban dönthetnek majd úgy is, hogy dinamikus árképzési szerződéseket kötnek annak érdekében, hogy kihasználják az árak változékonyságát, és a villamos energiát olyankor használják, amikor olcsóbb (pl. elektromos autók töltésére vagy hőszivattyúk üzemeltetésére).
  • Beszállítói csődkockázatok csökkentése és végső menedékes szolgáltatás előírása. Itt a cél egyrészt az, hogy csökkenjen a beszállítók csődjének kockázata, mert ez az áramárakat is kiszámíthatóbbá teheti. A javaslat ezért előírja a szolgáltatók számára, hogy legalább a rögzített szerződések szerinti mennyiségek mértékéig kezeljék árkockázataikat annak érdekében, hogy kevésbé legyenek kitéve az áremelkedéseknek és a piaci volatilitásnak (magyarul a fix áron értékesített áramvolumen mértékéig a tőzsdén fedezzék le a kitettségüket, hogy ne fussanak árváltozási kockázatot). Emellett arra kötelezi a tagállamokat a javaslat, hogy végső menedékes szolgáltatókat hozzanak létre annak érdekében, hogy egyetlen fogyasztó se maradjon villamos energia nélkül. (Ez Magyarországon létező kategória, illetve tavaly nyártól, a rezsicsökkentési rendszer átalakításától kezdve számos cég ide kényszerült az állami MVM-hez, majd ebből a rendszerből jogszabályi változások nyomán idén januártól átkerült a vészhelyzeti ellátási kategóriába, amelynek keretében havonta változó árak mellett kapja az áramot és a gázt)
  • A veszélyeztetett fogyasztók védelme is jelentősen javulhat. Ennek kapcsán a Bizottság által javasolt reform keretében a tagállamok megvédik a kiszolgáltatott helyzetben lévő hátralékos fogyasztókat attól, hogy lekapcsolják őket. Lehetővé válik továbbá a tagállamok számára, hogy válság esetén kiterjesszék a szabályozott kiskereskedelmi árakat a háztartásokra és a kkv-kra.
  • A javaslat a megújuló energia megosztására vonatkozó szabályokat is átalakítja. A fogyasztók szél- vagy naperőműparkokba fektethetnek be, és a tetőre szerelt napelemekkel termelt többletenergiát nem csak a szolgáltatójuknak, hanem szomszédjaiknak is értékesíthetik. Például a bérlőknek lehetőségük lesz a tetőre szerelt napelemekkel termelt többletenergiát megosztani a szomszédokkal.
  • A villamosenergia-rendszer rugalmasságának javítása érdekében a tagállamoknak a reform elfogadása utántól fel kell mérniük szükségleteiket, célkitűzéseket kell meghatározniuk a nem fosszilis tüzelőanyagok használatának rugalmasabbá tétele érdekében, és lehetőségük lesz új támogatási rendszerek bevezetésére, különösen a keresletoldali válasz és a tárolás tekintetében. A reform azt is lehetővé teszi a rendszerüzemeltetők számára, hogy csúcsidőben csökkentsék a keresletet. E javaslat mellett a Bizottság ma ajánlásokat is kiadott a tagállamoknak a tárolási innováció előmozdítására, a technológiák és a kapacitások fejlesztésére vonatkozóan.

A ma hivatalosan javasolt bizottsági csomag most a tagállamok, illetve az Európai Parlament illetékes bizottsága elé kerül, amelyek első körben kialakítják tárgyalási álláspontjukat. Ezután a normál jogalkotási folyamat keretében elindulnak az intézményközi tárgyalások, végül mind a tagállamokat tömörítő Tanácsnak, mind a Parlamentnek el kell fogadnia a szabályrendszert és csak ezután válik jogszabállyá.

Címlapkép forrása: Getty Images

tankok tankok harckocsi stock
idős, nyugdíjas, ház, terasz, napsütés, kert
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Online előadás
Mit mutatnak a grafikonok? Hogyan lehet a technikai képet egy értékalapú befektető szemléletével ötvözni?
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Portfólió menedzser

Portfólió menedzser
2023. május 4.
Hitelezés 2023
2023. május 10.
Gen Z Fest 2023
2023. április 25.
Sustainable Tech 2023
2023. április 18.
Vállalati Energiabeszerzés 2023
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
barátság kőolajvezeték