Előfizetői tartalom

Újabb ütést kaptak a nyugdíjra gyűjtők

Portfolio
Az önkéntes nyugdíjpénztárak -6,8 százalékos hozammal zártak 2022-ben, azonban a pénztári portfóliók közel ötödének hozama az utolsó negyedév kiváló teljesítménye révén már a pozitív tartományba került. A szektor hosszú, egy és másfél évtizedes távon továbbra is – igaz, csekély mértékű – reálhozamot, azaz az infláció feletti nyereséget mutathat fel tagjai számára, áll az MNB közleményében.

Az önkéntes nyugdíjpénztárak 2022-ben átlagosan -6,80 százalékos – záró vagyonnal súlyozott – nettó hozamot értek el – olvasható a Magyar Nemzeti Bank (MNB) honlapján közzétett tájékoztatóban. A tavalyi utolsó negyedév teljesítménye nyomán a 73 pénztári portfólióból 12 pozitív hozammal zárt az elmúlt év végén. Összességében széles skálán, 8,5 és -14,5...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés