Előfizetői tartalom

Nordtelekom részvények miatt csapott le az MNB, 15 millió forintos bírság lett a vége

Portfolio
Az MNB 14,9 millió forint bírságot szabott ki a Beltáv Vagyonkezelő Kft.-re a piaci visszaélésekről szóló uniós rendelet megsértéséért. Bár a társaság az érintett kibocsátó egyik vezetőjével szoros kapcsolatban álló személynek minősült, mégsem jelezte a tőzsdei cégnek és a jegybanknak, hogy a kibocsátó értékpapírjaival kötött ügyletei meghaladták a jogszabályi küszöbértéket.

A Magyar Nemzeti Bank hivatalból piacfelügyeleti eljárást folytatott a Beltáv Vagyonkezelő Kft.-nél, azt vizsgálva, hogy a társaságnak a Nordtelekom részvényeivel kapcsolatos tőzsdei ügyletei kapcsán sérültek-e a piaci visszaélések tilalmára vonatkozó európai uniós rendelet (MAR) vezetők ügyleteire vonatkozó rendelkezései. Mint a jegybank megállapította, a Beltáv Kft....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés