FONTOS Háromszor annyi adót fizethetnek a magyarok jövőre, ha életbe lép Amerika terve
 
Portfolio signature

Áttörte a falat a bitcoin - Érdemes beszállni?

Portfolio
Az elmúlt napok tőzsdei hangulatromlásakor alaposan rácáfolt kritikusaira a bitcoin, miután már több mint 35 százalékot ralizott az árfolyam. A lélektanilag is fontos 25 000 dolláros szint áttörésével pedig nem csak, hogy nyolc hónapos csúcsra ért a jegyzés, de új terület is nyílt a további emelkedés előtt. De minek is köszönhető a mostani emelkedés, és meddig tarthat a lendület?

Tavaly június óta nem volt ilyen magasan a bitcoin

A bitcoin árfolyama már több mint 7 százalékot emelkedett az elmúlt 24 órában, ezzel pedig a héten már másodjára emelkedett a 25 000 dolláros árfolyamszint felé a jegyzés, ami legutóbb idén februárban, illetve tavaly augusztusban sem sikerült. A mostani 26 700 dolláros érték egyben a legmagasabb 2022. június 11-e óta.

Ami az elmúlt napok eseményeit illeti, a kedvezőtlen tőzsdei hangulat mellett rövid időre ugyan, de a bitcoin is nyomás alá került, és egészen a 19 500 dolláros szintig esett az árfolyam, a 200 napos mozgóátlag azonban ezúttal megfelelő támasznak bizonyult, hiszen az azóta eltelt egy hét alatt már több mint 35 százalékot ralizott az árfolyam.

btctechnika0317

A mostani rali erejét jól mutatja, hogy bár az elmúlt időszakban hetes idősíkon megjelent az úgynevezett halálkereszt alakzat, az mégsem tudta lefelé nyomni az árfolyamot, sőt esés helyett kitörés történt a 25 000 dolláros szint fölé, amelyet legutóbb kétszer sem, tavaly augusztusban, illetve idén februárban sem tudott áttörni a bitcoin, így erős ellenállásnak számított az elmúlt időszakban.

Kedves Olvasónk!

Ez az elemzés a Portfolio Signature cikkei közé tartozik. A cikk folytatódik, de csak egyedi előfizetéssel olvasható.

A Signature tartalmakhoz való hozzáférés díja havi előfizetéssel 2 490 forint. Az éves előfizetés díja 29 845 forint. Ha még nincs előfizetésed, az alábbi gombra kattintva könnyedén és gyorsan csatlakozhatsz a Signature előfizetői programunkhoz.

Signature előfizetés

Általános Szerződési Feltételek   |   Gyakran felmerülő kérdések