FONTOS Háromszor annyi adót fizethetnek a magyarok jövőre, ha életbe lép Amerika terve
Microsoft copilot
Üzlet

Hihetetlen újítást jelentett be a Microsoft: e-maileket ír és prezentációkat készít helyettünk a mesterséges intelligencia

Portfolio
A Microsoft bemutatta a Microsoft 365 alkalmazásaihoz tartozó mesterséges intelligenciával működő digitális asszisztenst, a Copilotot. Az Office-alkalmazásokba költöztetett chatbot dokumentumok, e-mailek és prezentációk létrehozásában segíti majd a felhasználókat – írja a The Verge.
Aki kimarad, lemarad! A mesterséges intelligencia témájával kiemelten foglalkozunk május 3-ai Digital Transformation konferenciánkon. Regisztráció és részletek itt!

A digitális asszisztens egy oldalsávban helyezkedik majd el az alkalmazások munkafelületén, ahol szöveget generál, prezentációkat és Excel Pivot táblákat készít felhasználói utasításra. A felhasználók információkat kérhetnek a Copilottól egy közelgő Teams beszélgetéssel kapcsolatban, összefoglalókat kérhetnek kapcsolódó projektekről, szervezeti változásokról és a közelmúltban felvett munkatársakról.

A Copilot a Wordben más fájlok alapján készít dokumentumokat, és a mesterséges intelligencia által generált szöveget ezután szabadon lehet szerkeszteni. Mivel lényegében egy chatbotról van szó, akár arra is megkérhetjük, hogy egy Word-dokumentum alapján készítsen egy 10 fóliás PowerPoint prezentációt, vagy elemezzen, illetve formázzon Excel-adatokat.

Az adatok alapján az Excel-felhasználók a Copilot segítségével azonnal létrehozhatnak egy SWOT-elemzést vagy egy pivot táblát. A mesterséges intelligencia automatikusan hoz létre értekezletet a Teamsben, összefoglalja az elhangzottakat a későn csatlakozók számára és pontokba szedi a meeting legfontosabb tudnivalóit.

A Copilot az Outlookba is bekerül majd, így kevesebb időt kell majd az e-mailek törlésével és a válaszadással tölteni. Összefoglalja az e-mail-folyamokat, választervezeteket készít, amelyeknek gombnyomásra lehet módosítani a hosszát és a hangnemét.

A Microsoft egy olyan Business Chat funkció bevezetését is tervezi, amely a Microsoft 365 összes alkalmazásában működik. Ez a Microsoft Graph segítségével a Microsoft Teams egyetlen csevegőfelületére gyűjti össze a dokumentumokat, prezentációkat, e-maileket, jegyzeteket, és ezekről összefoglalókat, valamint terveket készít. A Microsoft 365 vezetője, Jared Spataro szerint a Copilot néha tévedni fog. Spataro ezt "hasznos tévedésnek" hívta, de a lényeg szerint az, hogy a mesterséges intelligencia ilyenkor is ötleteket ad a munkavégzéshez. 

A Microsoft a Copilotot jelenleg 20 ügyféllel teszteli, és az árazásról a következő hónapban fognak megosztani részleteket.

Aki kimarad, lemarad! A mesterséges intelligencia témájával kiemelten foglalkozunk május 3-ai Digital Transformation konferenciánkon. Regisztráció és részletek itt!

Címlapkép forrása: Jakub Porzycki/NurPhoto via Getty Images

europai-unio-euro-europai-gazdasag
ikea-aruhaz-edmonton-kanada
agrárminiszter nagy istván

Kiszámoló Hitelpiaci körkép

Megkértem hitelügyiintézős Gáborunkat, hogy írjon egy kis szösszenetet a hitelpiacról, ami most megélénkülni látszik...

Díjmentes online előadás
Mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát?
Díjmentes online előadás
ETF-ek , gyorsnövekedésű részvények, TBSZ.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Portfólió menedzser

Portfólió menedzser
2023. április 18.
Vállalati Energiabeszerzés 2023
2023. április 25.
Sustainable Tech 2023
2023. május 17.
Portfolio-MAGE Járműipar 2023
2023. június 1.
Financial IT 2023
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
tőzsde