Előfizetői tartalom

Kiderült: fokozatosan oldaná fel a napelemes csatlakozási stopot a kormány

Portfolio
A tavaly október végétől elrendelt lakossági napelemes hálózati csatlakozási stop kapcsán „most azon dolgozunk, hogy felülvizsgáljuk, hol és milyen ütemezésben lehet finomhangolni, fokozatosan feloldani az ideiglenes korlátozást” – mondta a Mandinernek adott interjúban Lantos Csaba. Az energiaügyi miniszter hozzátette, hogy még mintegy 100 ezer olyan háztartás van, amely az október végi jelentkezési határidőig jelezte a hálózati csatlakozási igényét, így tehát ők még tároló telepítése nélkül betáplálhatnak a hálózatba. Arra a kérdésre, hogy a 100 ezer háztartás után mikor engednek telepíteni új napelemeket, amelyek szintén betáplálhatnak a hálózatba, úgy reagált: „Azon leszünk, hogy mielőbb, akár már idén.”

A számos energetikai kérdést körbejáró interjúból tegnap már közzétettünk egy kivonatot az MTI alapján. Ma a teljes interjú átnézése alapján a fenti témánál az interjúkészítő azt feszegette: a kormány a tavaly októberi döntéskor arra hivatkozott, hogy „a magyar áramhálózat nem bír el több napelemet, ám ez nem igaz egyformán az ország minden pontjára. Miért érvényes...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái