otp
Üzlet

Kilőtt az OTP, egyre közelebb a kritikus szint

Portfolio
A nemzetközi hangulat javulásával a forint és a hazai piacok is erősödnek, a bankszektoron végigsöprő eladási hullám miatt azonban különösen nagy nyomás alatt voltak az OTP részvényei az elmúlt napokban, volt olyan időszak, amikor a napon belüli esés mértéke a 10 százalékot is meghaladta.

Az OTP részvényei már 3,1 százalékos pluszban is voltak ma reggel, a bank részvényeiben ennél nagyobb emelkedésre több mint 2 hónapja nem volt példa.

otp0317

Az emelkedéshez a nemzetközi hangulat javulása mellett hozzájárul, hogy az OTP részvényei egészen a 200 napos mozgóátlagig estek vissza tegnap, emellett pedig az RSI 28,7-es értéke is jelezte, hogy túladottak a bank részvényei.

Ami a további emelkedést illeti, az OTP esetében rendre megállapítható, hogy támaszként és ellenállásként is egyaránt megbízhatóan működnek a kerekebb árfolyamszintek, így a további emelkedés szempontjából elsőként a lélektanilag is kulcsfontosságú 10 000 forintos árfolyamszintre lesz érdemes figyelnünk, azt követően a további tartós emelkedés szempontjából a 10 500 forintos szinten lévő sáv teteje lehet a következő fontos állomás.

Amennyiben azonban nem sikerül az áttörés, úgy ismét komoly nyomás alá kerülhetnek az OTP részvényei, elsőként pedig a 200 napos mozgóátlag és a 9 500 forintos zóna kerülhet a befektetők figyelmébe.

otp

A kereskedés első órájában a forgalom minimálisan az átlag felett alakul, eddig 687,6 millió forint értékben cseréltek gazdát az OTP részvényei.

otp_forgalom

Régiós szinten általánosságban kedvező a hangulat, a mostani emelkedéssel élmezőnyben van az OTP, egyedüliként a lengyel Handlowy részvényei vannak kisebb mínuszban.

Címlapkép: Getty Images

Putyin-Hszi Jinping talalkozo Moszkva
tankok tankok harckocsi stock
idős, nyugdíjas, ház, terasz, napsütés, kert

Holdblog Whatever it takes!

- Baj van a bankokkal! - Honnan tudod? - Honnan tudnám?! De esik az árfolyamuk. - De miért esik? - Mert baj van a bankokkal.... The...

Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Online előadás
Mit mutatnak a grafikonok? Hogyan lehet a technikai képet egy értékalapú befektető szemléletével ötvözni?
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Portfólió menedzser

Portfólió menedzser
2023. május 4.
Hitelezés 2023
2023. május 10.
Gen Z Fest 2023
2023. április 25.
Sustainable Tech 2023
2023. április 18.
Vállalati Energiabeszerzés 2023
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
barátság kőolajvezeték