Előfizetői tartalom

A használt luxusóra jobb befektetés, mint a részvény

Portfolio
Egyre több vásárló szerint a használt luxusóra nem csupán egy drága kiegészítő, hanem kiváló befektetés is. Különösen a fiatalabb vásárlók körében ugrott meg a kereslet az értékes használt órák iránt mint alternatív befektetés az infláció elleni védekezés és a befektetési portfólió diverzifikálása miatt, állapította meg a Boston Consulting Group (BCG) vezetési tanácsadó cég. Egyre többen hajlandóak magas felárat fizetni a vezető márkák, például a Rolex, a Patek Philippe és az Audemars Piguet által gyártott használt modellekért, és arra számítanak, hogy ezeknek az óráknak az értéke tovább fog emelkedni.

Van is okuk ezt hinni, állapította meg a BCG. A fent említett három márka csúcsmodelljei annyira keresettek, hogy az átlagáruk gyorsabban nő, mint az Egyesült Államok részvénypiaca. Ezeknek a használt luxusóráknak az átlagára éves szinten 20%-kal emelkedett 2018 augusztusa és idén január között, a COVID-19 alatti hatalmas piaci visszaesések ellenére. Ezzel erősen felülmúlták az S&P 500 index éves 8%-os növekedési ütemét ugyanezen időszak alatt – tette hozzá a BCG.

Watches-The-New-Asset-Class-[WatchBox]_Ex03_LI
Forrás: BCG

A BCG szerint a használt luxusórák piaca 2021-ben a világ 75 milliárd dolláros luxusóra-piacának közel 30%-át tette ki.

A 2013-tól 2022-ig tartó tízéves időszakban a luxusórák – nemcsak a használt luxusórák – értéknövekedése felülmúlta az olyan gyűjtői javak drágulását mint az ékszerek, a kézitáskák, a bor, a műalkotások és bútorok: értékük átlagosan évi 7%-kal, 2020-tól 2022-ig pedig 27%-kal nőtt.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés