FONTOS Háromszor annyi adót fizethetnek a magyarok jövőre, ha életbe lép Amerika terve
madrid barajas getty címlap
Üzlet

Vízesés, komplett erdő, úszómedence, pihenőszoba - Ezek várnak a világ legjobb repülőterén

Portfolio
A világ legjobbnak választott repülőterén vízesés, pihenőszobák, konditerem, úszómedence és egy egész erdő is az utasok rendelkezésére áll, ilyen környezetben könnyen repül az idő, ha sok órát kell várni az átszállásra. A Skytrax elkészítette idei felmérését a világ repülőtereiről, íme az utazók által a tíz legjobbnak ítélt légikikötő.

1. Changi repülőtér, Szingapúr

A szingapúri Changi repülőtér nyerte el idén ismét a világ legjobb reptere díjat, amit a Skytrax oszt ki minden évben saját felmérése alapján.

A szingapúri légikikötő az idei évvel együtt már 12 alkalommal állt a dobogó tetején, ami rekordot jelent, egy repülőtér sem nyerte el ennyiszer a Skytrax díját.

2013 és 2020 között sorozatban a Changi reptér hozhatta el a világ legjobb repülőtere címet, de az elmúlt két évben letaszították a trónról, egyik évben a dohai Hamad Nemzetközi Repülőtér, a másik évben pedig a tokiói Haneda reptér.

A Skytrax minden évben elkészíti globális felmérését a világ repülőtereiről, idén 100 különböző ország utasai vettek részt benne. A válaszadók többek között értékelték a vásárlási lehetőségeket, a check-int, a transzferlehetőségeket és a biztonságot is.

A szingapúri repülőtér több kritérium szerint az első helyen végzett, elnyerte a legjobb ázsiai repülőtér címét, valamint az étkezési és a szabadidős tevékenységek tekintetében is a világ legjobb repülőterének választották. De nem minden kategóriában nyert, a világ legjobb reptéri személyzete például a szöuli Incheon nemzetközi repülőtéren található az utasok ítélete szerint, míg a legjobban fejlődő repülőtér címét a kínai Sencsenben található Bao’an repülőtér nyerte el idén.

A Changi repülőtér 1981-es megnyitása óta több mint 660 különböző díjat nyert el, mint a "Legjobb repülőtér”. A repülőtér jelenleg 85 millió utast tud kiszolgálni évente, de a cég azt tervezi, hogy a 2-es terminál kapacitását évi 5 millió utassal bővíti, a fejlesztések a tervek szerint 2024-re fejeződnek be. A reptér 90 légitársaságot szolgál ki és Szingapúrt a világ 140 városával köti össze. Utasainak többsége Ausztráliából, Malajziából, Indonéziából, Indiából és Thaiföldről érkezik.

A Changi repülőtér négy termináljában konditerem és zuhanyzók, pihenőhelyek, egy 16 méter magas gyermekjátszótér és egy úszómedence található, amely a kifutópályára néz. Az 1-es terminál közvetlenül kapcsolódik egy 10 emeletes kiskereskedelmi komplexumhoz, amely hét tematikus kerttel, egy több mint 2000 fából álló erdővel és a világ legmagasabb beltéri vízesésével rendelkezik.

A lista további kilenc helyezettje:

2. Hamad Nemzetközi Repülőtér, Doha

hamad2
Forrás: Hamad Airport

3. Tokió Haneda Repülőtér

tokio forras FB
Forrás: Facebook

4. Szöul Incheon repülőtér

5. Párizs Charles de Gaulle

parizscdg
Forrás: CDG

6. Isztambul Repülőtér

isztambul
Forrás: isztambuli reptér

7. Müncheni Repülőtér

munchen
Forrás: müncheni repülőtér

8. Zürichi Repülőtér

zurich
Forrás: zürichi repülőtér

9. Tokió Narita

narita FB
Forrás: Facebook

10. Madrid Barajas

madrid barajas getty
Forrás: Getty Images
europai-unio-euro-europai-gazdasag
ikea-aruhaz-edmonton-kanada
agrárminiszter nagy istván
Díjmentes online előadás
Mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát?
Díjmentes online előadás
ETF-ek , gyorsnövekedésű részvények, TBSZ.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Portfólió menedzser

Portfólió menedzser
2023. április 18.
Vállalati Energiabeszerzés 2023
2023. április 25.
Sustainable Tech 2023
2023. május 17.
Portfolio-MAGE Járműipar 2023
2023. június 1.
Financial IT 2023
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
tőzsde