Előfizetői tartalom

Megjött a fontos bejelentés Brüsszelből: még egy évig spórolni kell a gázzal

Portfolio
Ahhoz, hogy a következő fűtési szezont is biztonságosan át tudja vészelni az Európai Unió, arra van szükség, hogy a most március végén lejáró vészhelyzeti gázspórolási rendelet hatályát 12 hónappal jövő tavaszig kitoljuk – jelentette be hétfőn a hivatalos javaslatát az Európai Bizottság. Mindez azt jelenti, hogy a megelőző 5 év átlagos gázfogyasztásához képest legalább 15%-os spórolást előíró rendelet jövő március végéig lenne hatályban azért, hogy az orosz gázszállítások drasztikus visszaesésével járó gázpiaci ellátási kockázatokat minimalizálni lehessen.

Kadri Simson energiaügyi biztos bejelentése nem derült égből a villámcsapás, hiszen a tagállami energiaügyi miniszterek februári tanácskozásán is vázolta már, hogy erre szükség lehet, aztán amint külön szintén megírtuk: március 10-én egy EP-meghallgatás keretében már jelezte is, hogy erre fog javaslatot tenni. Ennek oka az, hogy bár most szokatlanul magasan, 56% közelében...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái