Előfizetői tartalom

Betiltják a TikTokot a holland munkahelyeken

MTI
A holland kormány hamarosan megtiltja köztisztviselőinek, hogy a kínai ByteDance tulajdonában álló TikTok alkalmazást munkahelyi elektronikus eszközeiken használják, annak érdekében, hogy kiküszöböljék a kémkedés esetleges kockázatát - közölte Alexandra van Huffelen, a holland igazságügyi minisztérium digitalizációért felelős államititkára kedden Hágában.

A Dutch News című angol nyelvű holland hírportál beszámolója szerint Alexandra van Huffelen újságíróknak nyilatkozva közölte: az állami alkalmazásban levő mintegy 140 ezer köztisztviselő által használt munkahelyi telefonokat úgy fogják beállítani, hogy azokra csak az előzetesen jóváhagyott alkalmazásokat lehessen telepíteni. A "kémkedésre érzékeny alkalmazások" többé...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés