Előfizetői tartalom

Szokatlan dolgok zajlanak a piacokon, ritkán látnak ilyet a befektetők

Portfolio
A bankválsággal kapcsolatos aggodalmak szokatlan folyamatokat indítottak el a piacokon, olyan időszakot hoztak, amikor nem csak a hagyományos menedékek, mint az arany, vagy az államkötvények szárnyalnak, de az olyan spekulatívabb eszközök, mint a technológiai részvények, vagy a bitcoin is felülteljesítenek. Pedig jellemzően ezen eszközök nem mozognak együtt - írja a Reuters.

A Silicon Valley Bank bedőlésével elindult pénzügyi zavarok gyors újrapozícionálást indítottak el a piacokon, a befektetők ugyanis arra kezdtek spekulálni, hogy a Fed és a központi bankok lassítani fognak a kamatemelési ütemen annak érdekében, hogy elkerüljék az erőteljesebb gazdasági lassulást, amire a bankok problémái miatt már így is megnőtt az esély. Ennek eredménye...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés