Előfizetői tartalom

Újabb nagy dobás az elektromos autóknál: kihívót kaptak a lítium-ion akkumulátorok

Portfolio
A debreceni akkumulátorgyár mögött is álló kínai gyártó, a CATL másfél évvel ezelőtt jelentette be, hogy lítium-ion és nátrium-ion cellákat egyaránt használó akkumulátorcsomagokon dolgozik. A kínai akkumulátor-színtér egy kis és viszonylag új szereplője, a HiNa Battery Technologies azonban megelőzte őket a prototípus-szakaszban nátriumion-celláival, amelyeket a JAC Sehol E10X nevű elektromos autó tesztváltozatában használtak - írja a Bloomberg.

A nátriumion-akkumulátorok előnyei közé tartozik, hogy a hozzájuk szükséges nyersanyagok földrajzilag diverzebb módon elérhetők és nem gyúlékonyak, valamint alacsony hőmérséklet mellett is jól teljesítenek. Bár a nátriumion-akkumulátorok ma drágábbak, mint a lítiumion-akkumulátorok, a Bloomberg úgy látja, hogy a költségmegtakarítás és az energiasűrűség javulása...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés