Előfizetői tartalom

Ismét 2000 dollár közelében az arany - Jöhetnek az új csúcsok?

Portfolio
A hét elején elért 2011 dolláros csúcs után ugyan közel 80 dollárt zuhant az arany árfolyama, de Jerome Powell amerikai jegybankelnök, és Janet Yellen amerikai pénzügyiminiszter szavai jócskán felerősítették a bizonytalanságot a nemzetközi piacokon, melynek köszönhetően ismét a 2000 dolláros szinteket ostromolja az közkedvelt menekülőeszköz.

Az arany unciánkénti ára tegnap rövid időre ismét átlépte a 2000 dolláros szintet, a fontos lélektani határ felett azonban nem tudott sokáig maradni a jegyzés, a mostani emelkedés azonban elegendő volt ahhoz, hogy a komoly ellenállásnak számító 1980 dolláros zónát áttörje az árfolyam. Azt követően, hogy további tér nyílt meg az emelkedés előtt a 2000 dolláros zóna...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés