Előfizetői tartalom

Rekordok a Waberer'snél, jöhet az osztalék

Portfolio
Tőzsdei bevezetése óta a legmagasabb EBIT-et és EBIT marzsot érte el a Waberer’s, miután 14,1 százalékkal bővülő árbevétellel zárta a 2022-es évet - derült ki a vállalat frissen publikált gyorsjelentéséből. A vállalat 675,9 millió eurós árbevétel mellett 33,3 millió eurós EBIT-et mutatott fel, így a cég tőzsdei pályafutása során először fizethet osztalékot a menedzsement javaslata alapján, amely részvényenként 100 forintos osztalékot irányoz elő.

Erős lett az év 2022-ben beérett a Waberer’s korábban elindított stabilizációs programja, így 2017-es tőzsdei bevezetése után rekord EBIT-eredményt (kamatok és adózás előtti eredmény) és marzsot ért el, mely lehetővé teszi, hogy tőzsdei pályafutása során először fizessen osztalékot részvényeseinek. A Waberer’s tavaly 14,1 százalékkal 675,9 millió euróra növelte...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés