Előfizetői tartalom

Vegyesen zárt Amerika, miközben enyhült a bankpiaci feszültség

Portfolio
Európában és Amerikában is kedvező hangulatban telik a kereskedés, különösen jól teljesítenek a bankszektor részvényei, az emelkedést pedig a pénteki aggodalmakat követően a Deutsche Bank részvényei vezetik. Különösebb esemény nem áll a hirtelen hangulatváltozás mögött, az elmúlt napok esését követően azonban már időszerű volt a korrekció a bankrészvényeknél, emellett a hangulatjavulás annak is köszönhető, hogy bejelentésre került, hogy az USA 30. legnagyobb kereskedelmi bankja, az észak-karolinai székhelyű First Citizens vásárolja meg a Silicon Valley Bankot (SVB) annak fizetésképtelenné válása után.

2023. március 27. 22:47 Vegyesen zárt Amerika, miközben enyhült a bankpiaci feszültség Enyhült hétfőn az amerikai tőzsdéken is a bankszektor miatti aggodalom, aminek egyik jele a sok közül az volt, hogy a First Citizens árfolyama 54%-os ugrást mutatott azután, hogy bejelentette...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái