Előfizetői tartalom

Kiszabadult a szellem a palackból: így változtatja meg örökre az életünket a mesterséges intelligencia

A ChatGPT tavaly novemberben robbantotta fel az internetet, és a generatív mesterséges intelligencia képességeit látva a gazdasági szereplők fantáziája is beindult: hogy lehetne a technológiát a folyamataik javítására és a teljesítmény növelésére felhasználni. Ezzel együtt egyfajta pánikhangulat is eluralkodott a munkahelyeken és az egyetemeken, hiszen a mesterséges intelligenciáról hamar kiderült, hogy egészen komplex feladatokat is el tud végezni a kódolástól a szövegírásig. A bevezetés óta már lassan fél év telt el, a rendszerek ezidő alatt rengeteget fejlődtek, ám még mindig nem teljesen egyértelmű, mire lesznek jók. Ennek szerettünk volna utánajárni, így megkérdeztünk néhány hazai szakértőt arról, milyen változásokat hozhat a generatív mesterséges intelligencia a munkahelyeken, hogyan alakíthatja a tudományos világ fejlődését, illetve milyen etikai aggodalmak merülhetnek fel a technológia bevezetésével.

Digital Transformation 2023 Aki kimarad, lemarad! A mesterséges intelligencia témájával kiemelten foglalkozunk május 3-ai Digital Transformation konferenciánkon. Regisztráció és részletek itt! Információ és jelentkezés Ez is csak egy gép, pont, mint a többi Gulyás László, az ELTE Mesterséges Intelligencia...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés