Előfizetői tartalom

Meredek irányváltás az amerikai tőzsdéken - Már ma összejöhet a kitörés?

Portfolio
Kiváló hangulatban indult a nap az amerikai tőzsdéken, miután az elmúlt hetek bankpiaci eseményeit követően hamar szertefoszlottak az aggodalmak. Azt követően pedig, hogy az S&P 500 ismét áttörte a lélektani szempontból is kulcsfontosságú 4 000 pontos szintet, válaszúthoz érkeztünk a további emelkedés szempontjából. De meddig tarthat az emelkedés, és hol helyezkednek el a legközelebb ellenállások? Valóban az idei csúcsok felé emelkedhetünk a következő hetekben?

Javul a hangulat

Az elmúlt napokban bekövetkezett hangulatjavulást jól mutatja, hogy a befektetők által csak félelem-indexként ismert volatilitás-index a féléves csúcsnak számító 29-es értékről már egészen a lélektani szempontból fontos 20-as szint alá esett, így tehát kijelenthető, hogy

a bankpiaci feszültségek nem jártak tartós hangulatromlással.

vix
Forrás: tradingeconomics.com

Jöhet a kitörés?

Az S&P 500 február eleje óta alapvetően egy csökkenő trendben mozgott, a lokális mélypontot pedig a 3 808 pontos szint jelentette március 10-én. A mélypontról azonban már több mint 5 százalékot emelkedett az amerikai benchmark, a mai emelkedéssel pedig már ismételten a lélektani szempontból is fontos 4 000 pontos érték felett áll a jegyzés.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés