Előfizetői tartalom

Részvényeként 18 forint osztalékot fizetne a CIG Pannónia

Portfolio
Megjelentek a CIG Pannónia április 19-ei éves rendes közgyűlésének napirendi pontjaihoz tartozó közgyűlési előterjesztések, ezek alapján idén az előző évhez hasonlóan részvényenként 18 forint, összesen 1,7 milliárd forint osztalékot fizethet ki a társaság az igazgatóság javaslata szerint, ami a 280 forintos szerdai záróárfolyam alapján 6,4%-os osztalékhozamot jelent.

Tisztességesnek nevezhető teljesítménynövekedéssel zárta 2022-t a CIG Pannónia: a díjbevételek 42%-os növekedése mellett a profit 8%-kal bővült volna, ha nincs a kormány által tavaly bevezetett pótadó, amely végül a biztosító tisztított profitjának mintegy egyharmadát vonta el: 599 millió forintot. Így végül az előző évinél 28%-kal kisebb, 1,2 milliárd forintos adózott...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés