Előfizetői tartalom

Figyelem! Ezekkel a receptekkel kopasztják meg a magyarokat, íme a csalók aljas húzásai

Apróhirdetésekkel trükköző szélhámosok, telefonos adathalászok, ál banki ügyintézők, piti csalárd adománygyűjtők és kiterjedt piramisjátékot építő bűnözők: számos olyan recept létezik, amellyel a csalók a magyarok bankszámláit akarják megcsapolni. Sajnos a keserű valóság az, hogy egyre sikeresebben: az MNB statisztikái szerint 2022-ben 3,5-szer több pénzt, mintegy 9 milliárd forintot csaltak ki ehhez hasonló módszerekkel a banki ügyfelektől többnyire átutalásokon keresztül, kártyás csalásokkal pedig további bő egymilliárd forintot tüntettek el. Összeszedtük az utóbbi hónapok virális csalási módszereit és ügyeit.

Financial IT 2023 Az elektronikus pénzforgalom legfontosabb trendjeiről is szó lesz a Portfolio június 1-jei Financial IT konferenciáján. Regisztráció és részletek itt! Információ és jelentkezés 2022 negyedik negyedévében a hazai kibocsátású fizetési kártyákkal elkövetett visszaélések száma kicsivel...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés