Előfizetői tartalom

Rasszista, Hitlert élteti és bombagyártásra tanít az elszabadult "anti-woke" mesterséges intelligencia

Portfolio
Az Age of AI nevű kockázati tőkebefektető cég piacra dobott egy gyakorlatilag mindenféle cenzúrától mentes chatbotot, a FreedomGPT-t. A mesterséges intelligenciába úgy tűnik, egyáltalán nem került szűrő: büszkén dicséri Hitlert, rasszista szidalmakat szór, és még a bombakészítés praktikáit is elárulja - írja a BuzzFeed News.

Az OpenAI által fejlesztett generatív mesterséges intelligenciát, a ChatGPT-t korábban számos vád érte amiatt, hogy "túlságosan woke". Az, hogy a "woke" gumifogalom pontosan mit is jelent, általában nincs egyértelműen tisztázva, a lényeg, hogy a kritikus hangok szerint a chatbotok bizonyos dolgokat egyszerűen nem hajlandóak kimondani. A ChatGPT-t Elon Musk is "túl liberálisnak"...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés