Előfizetői tartalom

Jó hírek érkeztek a Richtertől - Most érdemes beszállni?

Portfolio
Az elmúlt hónapokban meglehetősen nagy nyomás alatt voltak a Richter részvényei, miután a tavaly decemberben kivetett különadó igencsak rányomta a bélyegét a vállalat tavalyi negyedik negyedéves eredményeire, és elemzői leminősítések is érkeztek. A gyógyszergyártó azonban ma bejelentette, hogy a következő 12 hónapban akár 40 milliárd forint értékben is vásárolhatnak saját részvényeket, a bejelentést követően erőteljes emelkedésben vannak a Richter részvényei, a csökkenő trend áttörésével pedig akár ismét a korábbi csúcsszintek közelébe emelkedhet az árfolyam.

Jó hírek érkeztek

Azt követően, hogy a Richter igazgatósága két hete 390 forintos osztalékfizetésről tett javaslatot, a vállalat azt ma bejelentette, hogy összesen maximálisan 40 milliárd forint összegű, 12 hónapra szóló részvény-visszavásárlási programot hirdetnek meg. A saját részvény vásárlás indokaként a javuló pénzügyi eredményét és készpénztermelését említette meg a vállalat.

Megtörtént a kitörés

A bejelentést követően a Richter részvényei már közel 3 százalékos pluszban vannak a mai kereskedésben, a mostani emelkedéssel pedig az árfolyam áttörte a tavaly év vége óta tartó csökkenő trendvonal felső határát is.

richter0404

Emellett jól látható, hogy hetes idősíkon az elmúlt időszakban egészen a 200-as mozgóátlagig esett az árfolyam, amely ezúttal is megfelelő támasznak bizonyult, csakúgy, mint a tavaly tavasszal történt esés során.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés